GOASIA intreview with GOAGADAR Magazine
psychedelic culture magazine, issue #2 - fev/may. 2007 ISSN: 1646-3986 Portugal
Goasia je rodjena 2000 godine. Na početku jedini član je bio Blaint Tihamer. 2005 projektu je priključuje
Kanc Cover. Danas, Goasia je jedan od projekata koji drži živim podžarn trens muzike, Goa Trance!
GoaGadar: Pozdrav momci! Molimo vas predstavite se našim čitaocima. Ko stoji iza projekta Goasia?
Balint: Rodjen sam u Bečeju 1967 godine, to je mali gradić na severu Srbije u u pokrajini Vojvodina.
Po struci sam ekonomista a bavim se ugostiteljstvom, inače po hobiju sam Studiofeark i
producent elektronske muzike.
Kanc: Moje im je Vladislav Radulović poznatiji kao Kanc Cover. Rodjen sam u Čačku u Zapadnoj Srbiji
1979 godine. po struci sam kompjuterski grafičar i dizajner a hobi ili profesija mi je produkcija
elektronske muzike kao i DJing i menadžering.
GoaGadar: Balinte, u prošlosti, radio si sa imenimakao što su Kraftwerk, Jan Michel Jarre, etc. reci nam
nešto više o tom iskustvu. I posle toga si napravio pauzu u radu nekoliko godina i kada si se
vratio muzici izabrao si trens! Zašto?
Balint: Eh,mislim da gore navedeno je malo ispermutovano. Pomenuti pioniri elektronske muzike bili
su samo moja inspiracija i uticaj na mene i moju muzičku orijentaciju kao i interesovanje za
elektronske muzičke sprave. Kako god, radio sam na jedno POP orijentalnom projektu kasnih
80tih i imao sam izdanja na leblovima u bivšoj Jugoslaviji, ali 90tihsam prestao da radim na
muzici sve do 2000 godine. Kada mi je jedn prijatelj doneo jedan od albuma grupe
Astral Projection shvatio sam da je to muzika koju ja želim da kreiram i stvaram. Spoj e elektronikeduha i energije sa nečim što je neobično i nesvakidašnje...
GoaGadar: Kanc, reci nam o tvojim drugim projektima. Kako oni utiču na Goasiu?
Kanc: Pored projekta Goasia ja radim pored u još 3 projekta. Prvi je pod mojim ličnim nadimkom
Kanc Cover i zasniva se na downtempo & ambientalnoj muzici i kao Kanc Cover sam u
grčkom labelu CosmicLeaf records. Imam takodje soslo projekat pod imenom Opsy koji je
baziran na noćnom progresivnijem zvuku sa primesama tech trance, i još jedan
eksperimentalni projekat, X-Raything.
GoaGadar: Kada se Kanc pridružio projektu,šta se promenilo? Kako radite zajedno? Šta, ko i na
čemu, najviše radi?
Goasia: Kao u dobroj kompaniji, posao mora biti dobro organizovan i svako radi svoje zadatke i
ono što najbolje ume da radi i tako dobunjuje ovog drugog.Mi produciramo zajedno kod mene
gde nam je i studio. Koncepciju i odabir trekova uredjujemo takodje zajedno a Kancje
predstavlja po nastupima u solo izdanju zbog mojih obaveza sa ugostiteljstvom.
GoaGadar: Kraj Goa Tranc-a je nastupio revoluciom industializovanog zvukakoji je zamenio melodije
i to je neosporivo.Molim vas objasnite nam šta za vas predstavlja Goa Trance i šta mislite
šta će se desiti u budućnosti?
Goasia: Svakako Goa Trance u nešto tatalno drugačije od onoga što je bio na početku, ne samo u
produkciskom delu nego i kompletno muzika. Goa ima neku organsku, ljudsku i toplu
karakteristiku dok Full on i ostale novine emituju hladan industriski dizajn i stavraju totalno
drugu i nepoznatu "emociju" u čoveku. U Goa Trance-u oseća se, sreća, euforia pa i bol,
značenje Goa Trance-a osecati život, i niti jedan novi pravac nema taj "ljudski osećaj" već
podsećaju na matematičko-logičku kostrukciju instant života. I to je jedinstven osećaj naravno,
samo što nam je onaj prvi mnogo bliži i prirodniji.
GoaGadar: Osim Trensa, vi producirate i chill, ambient & downtempo muziku. Recite nam o toj strani
projekta.
Goasia: Do sada imamo izdata 3 chill treka, dva za CosmicLeaf records i jedan za Kagdila records.
Ti trekovi sadrže već pomenuti duhovnu i organski sastojak iz naše muzike.Svaka muzika
bi trebala biti priča koju autor želi putem emocija koje nosi, da podeli sa publikom.
Baš kao i u trens muzici, mi se držimo istih principa i sa ambientalnom muzikom.
GoaGadar: Izdali ste nekolicinu trance i chill traka na raznim kompilacijama i naravno izdata VS
kompilacija sa Omegahertzhom za Unicorn Music u septembru 2006. Šta možemo
u budućnosti očekivati od Goasia u izdanjima?
Goasia: Posle tog izdanja vreme je za album, ali naravno i za kompilacije na kojima će mo idalje
izdavati. Naš menadžer vodi pregovore sa nekolicinom labelova pa za koga će biti i jad će
biti izdato, videćemo, najbitnije je da će ljubitelji našeg zvuka dobiti svoju porciju
GoaGadar: Po pitanju vaših nastupa kako stoje stvari? Da li su promoteri otvoreni za saradnju?
Šta možemo očekivati u 2007?
Goasia: Naravno, ponude, hvala Bogu, pristižu. Neke se ostvaruju a neke ne iz različitih razloga.
Bilo kako bilo, imali smo nastup i Budimpešti 03.03. a 21.04. smo u Belgiji dok 19.07.
smo u Portugalu. Imamo još nekoliko ne potvrdjenih pa ih nećemo iznositi a u
medjuvremenu moguće je da će pristići još novih ponuda. ljudi će biti obavešteni.
GoaGadar: Da li bi ste želeli da podelite još nešto u vezi vašeg projekta?
Goasia: Pa evo recimo to bi bila slika našeg studija koji je non stop u raznim promenama i
upgrade-ovima i nadamo se da će još starih analognih sintova naći mesta u našim rekovima.
[/color]